Un moment del darrer partit jugat a Vic. Foto: S. Akimova / FCP

La temporada d’hoquei patins acaba de la forma més cruel possible: el Club Patí Congrés de Dani Setién va perdre els segon i el tercer partit de la final de Nacional Catalana i es queda sense títol i sense ascens de categoria.

I és que la final va començar de forma immillorable per als del Congrés, que el passat dia 22 guanyaven per la mínima a Olot (0-1, diana de Pol Perpinyà) i se situaven a un sol triomf d’un ascens que hauria estat històric. Dies més tard, dissabte passat, el CPC va tenir el primer match ball al Camp del Ferro, però va sortir creu (1-2).

La derrota, doncs, feia que la sèrie tornés a la capital de la Garrotxa, on els de Setién tornaven a no tenir el factor pista a favor. L’enfrontament a Olot, però, va començar de la pitjor manera possible; els del Congrés van encaixar tres gols en tres minuts, després d’haver estavellat instants abans una pilota al pal.

Martí Ferrer, que havia perdonat el 3-1 poc abans del descans, va tornar a donar vida al CPC al vuitè minut de la represa, però els garrotxins marcarien de nou, recuperant els tres gols de distància. El júnior Iñaki Cabezas li tornaria a posar picant al partit amb poc menys de 15 minuts per jugar-se, però els de Setién tornarien a encaixar un gol. Albert Aubets va marcar l’últim gol del partit (i del curs) per al Congrés i encara hauria pogut marcar el 5-4, però la seva rematada, de nou, va picar contra el pal de la porteria olotina.

La pena del Congrés, doncs, va ser la festa de l’Olot. Al club li toca aixecar el cap i començar a preparar el curs que ve, amb un projecte sense Setién a la banqueta del primer equip.