Josep Ametller en una imatge d’arxiu. Foto: Ametller Origen

Josep Ametller és el director general i cofundador d’Ametller Origen, empresa d’alimentació especialitzada en productes frescos i elaborats de qualitat. Coincidint amb el seu 20è aniversari, el grup obre una nova botiga a Sant Andreu.

Ametller Origen viu un moment dolç. El creixement viscut durant els darrers anys mostra la bona marxa de l’empresa. Quines són les claus d’aquest èxit?
L’any 2001 vam obrir la nostra primera parada de fruites i verdures al mercat de Sant Salvador de Vilafranca del Penedès. Després van venir les parades al mercat de Martorell i unes quantes més al Maresme, fins que vam decidir obrir la nostra primera botiga i, vint anys després, en tenim 114 arreu del territori català. La nostra raó de ser, però, continua sent la mateixa: facilitar l’accés a una alimentació saludable, plaent i neta. Som pagesos i productors, un model de negoci d’integració vertical que ens permet controlar tota la cadena de valor, des del cultiu fins a la botiga. D’altra banda, l’aposta pels productes elaborats i de marca pròpia centralitzats en el nostre obrador d’Olèrdola és un altre punt clau. Ens hem adaptat també als nous hàbits de consum, reinventant-nos amb nous formats i apropant als consumidors plats d’alta gastronomia elaborats amb productes de qualitat a preus assequibles. I ho fem de la mà de reconeguts xefs amb estrella Michelin, com el Nandu Jubany i el Hideki Matsuhisa, o el Josep Maria Kao i el Christian Escribà. Una proposta de valor en creixement que ha captivat el públic per ser una experiència gastronòmica d’alt nivell.

El pla de creixement contempla ampliar la xarxa d’establiments fins a 160 botigues. Sembla clar que l’estratègia del grup és ambiciosa…
Cada any obrim, aproximadament, unes quinze noves botigues, i volem arribar als 160 establiments l’any 2023. Tanmateix, cada any renovem també les botigues existents amb la voluntat de millora contínua. Volem apropar als barris aliments saludables, oferint productes frescos i elaborats de qualitat i promovent uns hàbits de vida més saludables i sostenibles.

Una d’aquestes noves botigues obre a Sant Andreu. Què suposa això per al grup?
Amb la nova botiga, situada a l’avinguda Meridiana 242, reforcem la nostra aposta pel barri, amb una gran oferta de productes frescos i secs, així com refrigerats i precuinats, entre els quals destaquen els productes de Mercat d’Autors.

Una de les apostes més fermes d’Ametller Origen és la sostenibilitat. L’objectiu és ser neutres en emissions el 2027. El respecte al medi ambient és i serà un dels pals de paller de l’empresa?
Estem fent camí cap a la neutralitat d’emissions de CO2 en abast 1, 2 i 3 l’any 2027, vint-i-tres anys abans dels objectius aprovats en l’Acord de París. Per aconseguir-ho, apostem per l’agricultura sostenible per reduir la petjada de CO2 dels conreus amb tècniques innovadores d’estalvi d’aigua i fertilitzants, el maneig sostenible de les plagues i la preservació de la biodiversitat. Tanmateix, també lluitem contra el malbaratament alimentari amb la donació a entitats socials de productes frescos i carnis amb data de caducitat pròxima. Durant l’últim any, hem evitat l’emissió de 293.200 kg de CO2-eq i hem fet donacions per valor de més de 700.000 euros. En aquesta línia, hem impulsat el moviment Fem Camí (www.femcami.org), l’eix vertebrador de tota la nostra estratègia de responsabilitat social. En l’àmbit de la nutrició i la salut, hem assolit el 100% dels objectius del Pla NAOS respecte al contingut de sal, sucre i greixos. També fem tallers i xerrades d’acord amb les directrius establertes per l’OMS per ajudar en la prevenció de malalties cròniques com l’obesitat, la diabetis o la hipertensió.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram