Les màquines tornen a treballar. Foto: Twitter (@StAndreuEnComu)

L’octubre de l’any passat es van posar en marxa, després de diversos retards acumulats, les obres del nou Mercat de Sant Andreu. La pandèmia del coronavirus, però, va provocar la seva aturada i ara, gairebé tres mesos després, s’han pogut reprendre.

Això suposarà que els càlculs que preveien acabar les obres a finals d’any i que el nou equipament obrís a principis del 2021 quedin en paper mullat. El pressupost per al nou mercat és de vuit milions d’euros i contempla un projecte que s’adapti a la plaça Mercadal i el seu entorn. L’edifici serà integrat i transparent per tal que es complementi amb el seu exterior. Tindrà dues plantes (planta baixa i soterrani) i la distribució serà la següent: a la planta baixa hi haurà l’espai de venda amb un total de 21 parades, mentre que al soterrani hi haurà tots els espais relacionats amb la logística. D’altra banda, es farà un altre edifici molt més petit on hi haurà un total de cinc parades no alimentàries, oficines i una sala d’actes.

El passat mes d’octubre, amb l’inici de les obres, des de l’Ajuntament van remarcar que es tracta d’una “obra esperada i necessària que també servirà com a motor per al comerç de l’entorn”.