Foto: Marta Casado Pla / ACN

El Gremi de Restauració ha celebrat l’aprovació de les ajudes anunciades pel Govern, que contemplen un total de 618 milions d’euros per a pimes, autònoms i treballadors en ERTO. “Per fi es comença a parlar d’ajudes directes”, ha expressat l’associació en un comunicat, on afegeix que els restauradors seran “els principals beneficiaris” pel fet de formar part d’un dels sectors més afectats per les restriccions des del 31 de desembre de 2020, la data que es pren com a referència per calcular la quantia dels ajuts.

Tot i la valoració positiva, el gremi demana que les empreses mitjanes –d’entre 50 i 249 treballadors­– també puguin accedir a les subvencions. “Res justifica que se les hagi exclòs d’unes ajudes vitals per la seva subsistència”, defensa l’entitat. En paral·lel, el Gremi alerta que “els nombrosos requisits i condicionats” per rebre les ajudes converteixen la mesura en “un galimaties”. “Sorgeixen diferents incògnites que, si no es resolen adequadament a les bases de la convocatòria, acabaran comprometent l’eficàcia del pla d’ajuts”, afegeix l’associació.

D’altra banda, el Gremi de Restauració sosté que la partida pressupostària per cobrir els ERTO “resulta insuficient”. Segons el Govern, el nombre de treballadors afectats per un expedient de regulació temporal d’ocupació és de 104.000, però segons les dades presentades pel gremi, la xifra supera les 200.000 persones a tots els sectors.