Benzinera

Els preus de la benzina pugen des de fa mesos. Foto: ACN

Fa unes setmanes que parlar de comerç es tradueix amb parlar de la pujada del preu de la llum i la benzina i, també, de la vaga de transportistes. Pel que fa a la vaga, el vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç i president de l’Eix Sant Andreu, Pròsper Puig, assenyala que, en general, “està afectant poc” a la ciutat. Però, afegeix, als sectors del peix, la fruita i la verdura, que venen productes procedents del nord o del sud d’Espanya, els ha colpejat més.

Aquesta tendència, tal com afirma la presidenta del Mercat de Sant Andreu, Elisenda Pons, també l’estan patint els paradistes del mercat. Malauradament, reconeix, això no és l’únic que els hi preocupa. Per una part, l’augment del preu de la benzina ha fet que pugi l’import d’alguns productes, com la carn de porc que ofereix a la seva parada. Per l’altra, el preu de la llum ha provocat que al mercat es treballi per anar subsistint. “Abans teníem un 15% de beneficis i ara un 5%”, alerta Pons.

La inflació que està provocant la pujada dels preus de la benzina i de la llum també preocupa Puig. “Si els productes s’encareixen, els consumidors tenen menys marge per comprar”, lamenta al parlar d’uns imports que creu que, almenys, no pujaran més. Però això, si acaba passant, tampoc arregla el problema. “Els preus actuals són cars per a la majoria”, afegeix. Tot i que pronostiqui que l’escalada de preus no anirà a més, Puig alhora admet que el que ha passat en els darrers mesos fa impossible saber amb seguretat què vindrà a partir d’ara “Al novembre pensàvem que la pandèmia s’acabava, al desembre va venir la variant òmicron i fa poc la guerra d’Ucraïna”, diu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram