El mal ús dels contenidors és la principal causa de la brutícia. Foto: Arxiu

L’Ajuntament ha presentat recentment els principals punts amb problemes de neteja a la via pública al districte i al conjunt de la ciutat. En el cas de Sant Andreu, el consistori ha localitzat 84 punts negres, que representen una mica més del 10% dels que hi ha a la ciutat, on la xifra és de 863. Per barris, Navas (19) i la Sagrera (17) són les zones del districte amb més punts amb problemes de neteja persistents.

Segons la tinent d’alcalde d’Ecologia, Janet Sanz, es tracta de “punts crítics com contenidors desbordats, papereres en mal ús, presència de mobles i andròmines fora de l’horari de recollida” i “excrements de gossos”, entre d’altres. En el cas del districte, tal com passa a Sants-Montjuïc i Gràcia, la principal causa d’aquesta brutícia és, segons ha determinat l’Ajuntament, el mal ús de contenidors i papereres.

Després de Navas i la Sagrera, els barris amb més punts amb problemes de neteja són Sant Andreu (16), la Trinitat Vella (15), el Congrés i els Indians (9) i el Bon Pastor (8). L’únic lloc on el consistori no ha localitzat cap punt conflictiu és al barri de Baró de Viver.

CAMPANYA MUNICIPAL
Per tal d’aconseguir corregir aquesta problemàtica, l’Ajuntament va posar en marxa el passat mes de febrer una campanya de sensibilització que, segons expliquen des del consistori, ja ha permès corregir males pràctiques dels ciutadans, identificar els comerços que no gestionen bé els residus i que la percepció ciutadana sobre la neteja hagi millorat. La campanya té un cos d’informadors format per un centenar de persones.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram