Una imatge de l’acte del 17 de juny. Foto: Twitter (PDeCATStAndreu)

Els Jardins d’Elx van acollir el passat 17 de juny un debat sobre el futur de l’avinguda Meridiana entre partits polítics i entitats que va servir per posar de manifest la manca de consens polític pel que fa al futur carril bici de l’avinguda. De fet, ni els actuals socis de govern (Barcelona En Comú i PSC) es posen d’acord.

I és que durant el debat, la tinent d’alcalde Janet Sanz, de Barcelona En Comú, va defensar que el carril bici ha d’anar al centre de la calçada “de forma segregada i generant una petita rambla d’estada”. Després de la seva intervenció, el regidor d’Arquitectura, el socialista Daniel Mòdol, va assegurar tot el contrari i va afirmar que “el carril bici central no el veiem perquè aporta més dificultats que solucions”.

Per la seva banda, també va quedar clar que a l’oposició hi ha diferents maneres de veure la qüestió. Jaume Ciurana, del Grup Demòcrata, es va moure en la mateixa línia que Mòdol i va afirmar que “no és la millor solució” que el carril bici passi pel mig de l’avinguda, mentre que des d’ERC, Jordi Coronas va reclamar que el més important és que el carril “estigui segregat tant de vehicles com de vianants, sigui al centre o al lateral”. Pel que fa a Ciutadans, Santiago Alonso va defensar que la millor opció és als laterals i Eduardo Bolaños, del PP, es va decantar per l’opció que sigui més segura. Per últim, Ivan Altimira, de la CUP, va demanar enfocar el debat cap a quin “model de ciutat” és necessari.

L’acte també va servir perquè la plataforma Som Meridiana tornés a reclamar, com ja ha fet múltiples vegades, una reforma integral de la Meridiana que inclogui la supressió d’un carril de circulació en cada sentit de la marxa. També demanen que la reforma es faci en una sola fase i que el projecte es faci com més aviat millor.

ACTIVITATS
Durant la jornada, les entitats i els veïns també van organitzar diferents activitats en els carrils de sortida entre Garcilaso i Olesa per reivindicar una transformació de l’avinguda que fa anys que reclamen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram