Una imatge d’una de les xerrades organitzades. Foto: Crida LGBTI

Sant Andreu es va convertir el cap de setmana del 10 i 11 de juny en la capital catalana del moviment LGBTI amb la celebració de les jornades ‘Organitzem-nos, I Jornades LGBTI dels Països Catalans’, impulsades pel col·lectiu Crida LGBTI. Cornellà, que també va ser seu de l’acte, va acollir activitats el divendres dia 9.

Els actes es van posar en marxa el dia 10 al matí a la Fabra i Coats. A dos quarts d’onze la xerrada de Javier Sáez ‘El capitalisme rosa i la mercantilització de les nostres sexualitats’ va donar el tret de sortida amb una crítica al model de consum i oci que proposa l’empresariat LGBTI. Dues hores més tard la segona xerrada, ‘Alliberament LGBTI i procés constituent’, es va debatre, amb representants de l’ANC, Podem, Esquerres per la Independència i la Crida LGBTI, com incloure la perspectiva LGBTI dins del procés constituent català.

A la tarda els debats van continuar. El primer va tractar sobre el moviment juvenil en el marc de la lluita per l’alliberament LGBTI amb representants de diferents organitzacions de joves, mentre que el segon, ‘El meu cos, un camp de batalla’, va plantejar la violència que poden patir els membres d’aquest col·lectiu a causa de la seva identitat sexual.

L’últim dia de les jornades es van celebrar a l’Ateneu l’Harmonia. Va consistir en la celebració de tres tallers: un sobre el fet LGBTI als mitjans de comunicació, un altre sobre serofòbia i salut i un tercer sobre LGBTIfòbia a les aules.

Des de l’organització han explicat que aquestes jornades van tenir com a objectiu “posar sobre la taula debats estratègics del moviment d’alliberament sexual i de gènere, aconseguir una major visibilització i apoderament del col·lectiu LGBTI dins d’altres moviments socials com l’antiracista o l’activisme juvenil”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram