Una imatge del pati de l’escola inundat. Foto: Twitter (@LaMaquiProtesta)

La comissió de Govern va aprovar el 30 de març l’inici del tràmit urbanístic d’ocupació directa per poder desencallar la construcció de l’escola La Maquinista. Això suposarà, segons va explicar el 14 de març la tinent d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, que el nou centre pugui estar enllestit el 2020.

Aquest procediment d’ocupació directa dels terrenys del carrer de Ferran Junoy, que encara són propietat del centre comercial, necessitarà uns 8 o 10 mesos per fer-se realitat, va explicar Sanz. Els terrenys estan inclosos en el projecte de reparcel·lació, però continuen bloquejats perquè aquesta no s’ha aprovat.

La intenció de l’Ajuntament, però, pot topar amb les intencions d’Unibail Rodamco Steam, la promotora del centre comercial. En un comunicat fet l’endemà de l’anunci municipal, l’empresa va afirmar que s’oposa a l’ocupació directa tot i compartir “la urgència de solucionar la implantació de l’escola”, al mateix temps que va afirmar que veu “tècnicament inviable” l’aposta de l’Ajuntament . La solució “més àgil i directa”, considera la promotora, és l’aprovació definitiva del pla de reparcel·lació suspès a finals del 2015.

ESCOLA INUNDADA
D’altra banda, el passat 24 de març l’escola va patir una nova inundació després de les fortes pluges que van caure al llarg del dia a la ciutat. L’aigua va inundar el pati i les aules.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram