La Meridiana és una de les avingudes d’entrada a la ciutat. Foto: Cristian López

La plataforma Som Meridiana ha publicat recentment un manifest amb la intenció de marcar ben de prop les intencions de l’Ajuntament amb la reforma de l’avinguda Meridiana. Al manifest, la plataforma, que considera que l’única proposta vàlida de les quatre que va presentar el consistori és la que contempla la reducció de dos carrils (un per cada sentit), deixa clar que assumeix el manifest ‘Volem deixar de ser la Ciutat Oblidada!’. Aquest manifest el van publicar fa mesos les associacions de veïns de La Sagrera, Navas, Sant Andreu de Palomar, juntament amb associacions de Nou Barris, Sant Martí i la FAVB.

“Volem que la transformació de la Meridiana tiri endavant ja i sigui un projecte ambiciós. Hem de fer una ciutat pels pròxims 30 anys i no trobar-nos que d’aquí a pocs dies veiem que no ha estat suficient”. Així s’explica Pau Maduell, portaveu de Som Meridiana, en declaracions a Línia Sant Andreu. Maduell deixa clar que “l’única proposta que ens sembla bona de les que va presentar l’Ajuntament és la que incorpora una reducció de dos carrils” i afegeix que “es tracta d’un bon punt de partida per anar treballant en la reducció progressiva del trànsit al conjunt de la ciutat”.

Les intencions de l’Ajuntament, tal com va explicar la tinent d’alcalde Janet Sanz el passat novembre en una reunió amb els veïns, són enllestir la reforma en el tram que va entre Aragó i Fabra i Puig durant aquest mandat. Sobre això, Maduell considera que “el projecte ha de ser global”. De fet, el manifest de la plataforma demana que les dues fases que contempla l’Ajuntament per dur a terme la reforma “siguin fetes en una sola”.

CONSENS POLÍTIC
Per últim, Som Meridiana també té com a objectiu que el projecte de transformació d’aquesta avinguda vagi més enllà de possibles canvis polítics. És per això que han començat una sèrie de contactes amb les institucions implicades “per facilitar que la transformació es faci amb grans consensos i compromisos clars de totes les parts”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram