Sant Andreu és el segon districte amb una renda familiar més baixa. Foto: Arxiu

La situació econòmica de cinc dels set barris del districte a finals del 2015 era pitjor que un any anterior. Aquesta és la principal conclusió que es pot extreure de l’informe sobre la distribució de la renda familiar que l’Ajuntament va presentar el passat 9 de gener.

Així doncs, l’estudi mostra com La Trinitat Vella, Baró de Viver, El Bon Pastor, Sant Andreu i El Congrés i els Indians van acabar el 2015 sent més pobres que a finals del 2014. En aquests barris, l’índex de la Renda Familiar Disponible (una xifra que col·loca els districtes i els barris en una puntuació respecte de la mitjana, situada en 100) va patir un descens. Al mateix temps, també va servir per confirmar que la Trinitat Vella és el barri on la pobresa colpeja en més força: el seu índex de Renda Familiar Disponible se situa en 43,1 punts, cosa que fa que sigui el cinquè barri més pobre de la ciutat.

L’altra cara de la moneda la representen els barris de Navas i la Sagrera, que són els dos únics que a finals del 2015 presentaven una situació millor que l’any anterior. La Sagrera va créixer gairebé dos punts en l’índex de Renda Familiar Disponible, mentre que Navas ho va fer més de dos punts. Navas és el primer dels set barris del districte (el 35è de la ciutat d’un total de 73) i la Sagrera el segon (el 43è de la ciutat).

Pel que fa al conjunt del districte, la Renda Familiar Disponible de Sant Andreu va créixer a finals del 2015 fins als 14.399 €, quan l’any anterior era de 14.112 €. Tot i això, Sant Andreu continua sent el segon districte més pobre de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram