El talent jove ha tornat a emergir en la tercera edició del Jazzing. Foto: Jazzing

La tercera edició del Jazzing Festival va abaixar la persiana el passat dia 18 després d’haver aconseguit omplir, una altra vegada, els carrers i les places de Sant Andreu de jazz i d’un públic que, novament, no va fallar i va demostrar que Sant Andreu respira jazz. Tal com ja va passar l’any passat, enguany han passat pel festival més de 20.000 assistents.

Joan Chamorro, l’autèntica alma mater del festival, i de tot el que té a veure amb jazz a Sant Andreu, mostra a Línia Sant Andreu la seva satisfacció amb una edició que “ha estat un èxit, ja que hi ha hagut molta gent a tots els concerts, especialment al primer i a l’últim, on hi va haver un ple total”. Chamorro també destaca que algunes propostes més arriscades, com ara el concert de Martín Leiton, “han funcionat molt bé i han reunit bastanta gent”. Durant els 11 dies de festival, han passat pel Jazzing noms tan destacats com els de Luigi Grasso, Carme Canela, Perico Sambeat, Enrique Oliver, Jaume Llombart, Gabriel Amargant, Ricard Gili, Fredrik Carlquist, Saphie Wells, Supersax Project, Joan Monné, David Mengual, Pol Omedes, Martín Leiton, The Gramphone Allstars Big Band i tots els joves músics de la Sant Andreu Jazz Band.

Enguany el Jazzing era més especial que mai, ja que coincidia amb el desè aniversari de la Sant Andreu Jazz Band. Nascuda el 2006 sota la batuta de Chamorro, en 10 anys ha aconseguit forjar-se una trajectòria brillant, al mateix temps que ha enregistrat sis treballs en format CD i DVD i set discos sorgits en el si de la col·lecció Joan Chamorro.

EL FUTUR
Per últim, Chamorro recorda que, tot i que el festival està del tot consolidat, seria necessari “aconseguir un nou impuls econòmic en forma d’espònsor, ja que la nostra associació ja hi posa diners, però no és suficient”. Chamorro agraeix el suport del Districte, però recorda que “ens aniria bé tenir més suport per garantir un festival que porta el jazz a Sant Andreu i dóna oportunitats a gent d’aquí”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram