La zona de les antigues Casernes fa temps que espera la reforma. Foto: Arxiu

“L’anunci és un pla de bona voluntat però d’aquí a signar-ho i portar-ho a terme és diferent”. Aquesta és l’opinió de Santi Serra, president de l’Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar, sobre l’acord anunciat a principis de mes entre l’Ajuntament i el Consorci de la Zona Franca per urbanitzar de la zona de les antigues Casernes de Sant Andreu.

Serra justifica el seu escepticisme en el fet que “fa 10 anys que parlem del mateix projecte”, tot i que al mateix temps afegeix que “tant de bo aquesta vegada sigui un pas endavant de veritat”.

La presentació de l’acord va arribar després que Colau presidís el seu primer Consell Plenari del Consorci que va servir per aprovar el pressupost de l’ens. L’acord, que ha de permetre convertir en equipaments municipals i habitatges socials, els solars situats a la zona de les antigues Casernes durant el 2016, va ser qualificat “d’històric” per Colau perquè “es desencalla una situació que fa molts anys que afecta els veïns i veïnes de Sant Andreu, que han vist paralitzat, durant 12 anys, un projecte que preveia uns equipaments i habitatge públic en aquell entorn”. Segons l’acord, el Consorci cedirà a l’Ajuntament quatre finques d’equipaments i d’habitatges de protecció oficial. A canvi, l’Ajuntament assumirà el cost de 13 milions d’euros de les obres d’urbanització.

PISOS SOCIALS
D’altra banda, el consistori també va anunciar uns dies més tard la construcció de 1.145 de lloguer social, una part dels quals es construiran en un solar de la Trinitat Vella.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram