La banda és una de les més joves de tot el continent. Foto: Lili Bonmatí

La Sant Andreu Jazz Band, un dels grups de jazz més joves de tot Europa, viurà un canvi d’any molt especial. I és que celebrarà la seva primera dècada de vida, 10 anys durant els quals el seu director, el cèlebre músic Joan Chamorro, ha après “molt” dels seus alumnes. “La banda va néixer amb la voluntat d’ensenyar jazz als més joves”, recorda a Línia Sant Andreu el mateix Chamorro, que destaca com la clau de l’èxit del grup resideix en “la filosofia de treball”. “S’ha de gaudir del que fas i posar-hi tota la passió que puguis”, remarca Chamorro, que explica que celebraran aquest desè aniversari de vida amb l’edició del sisè disc de la banda.

De fet, va ser justament diumenge quan van acabar d’enregistrar el nou disc, on ha participat el famós músic Luigi Grasso. “Aquest serà un treball increïble i especial”, s’enorgulleix Chamorro, que indica que l’àlbum oferirà no només música, sinó també fotografies i la història de la banda.

L’edició de discos i els concerts són l’única font d’ingressos d’un projecte de formació tan ambiciós com aquest. En aquest sentit, el director de la banda lamenta la “falta d’interès” de les administracions en la iniciativa i reclama “més suport” per tal que la banda pugui créixer i desenvolupar-se en un espai propi on també es difonguessin altres activitats artístiques.

Tanmateix, Chamorro es mostra esperançat amb el nou govern i assegura que està pendent d’una reunió amb la nova regidora. Fins que arribi aquest moment, la Sant Andreu Jazz Band seguirà assajant a la mateixa casa de Chamorro o als espais cedits pel Taller de Músics.

L’èxit de la Jazz Band també rau en el mètode d’aprenentatge que impulsa Chamorro, el qual “està molt basat a escoltar moltíssim la música i intentar imitar i repetir”.

Per altra banda, el director també posa èmfasi en iniciar “com més aviat millor” l’aprenentatge de la música. “Quan més joves es posen les ales als alumnes, abans podran començar a volar”, afirma Chamorro sobre una banda que té entre els seus integrants a joves de 10 i 11 anys. Uns alumnes que contagien una il·lusió que Chamorro manté intacta. “No pensem en els resultats”, reconeix el músic, “sinó en transmetre alguna cosa”. El jazz no s’atura a Sant Andreu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram