La Meridiana és un dels eixos viaris més transitats de la ciutat. Foto: Arxiu

El govern municipal i el PSC van acordar la setmana passada tirar endavant els processos participatius que han de servir per debatre sobre el futur de l’avinguda Meridiana i la Ronda de Dalt i que estaran formats pels veïns, les entitats i els grups polítics.

En aquesta línia dijous es va constituir la Taula de Participació de la Meridiana i el 9 de desembre es reunirà la Comissió de Seguiment de la Ronda de Dalt. En el cas de la Meridiana l’objectiu dels veïns, i també del consistori, és convertir l’avinguda, tal com explica la tinenta d’alcalde i responsable d’Urbanisme, Janet Sanz, “en un eix cívic de referència on el protagonisme sigui per als vianants, els espais verds i de lleure i el transport públic”. Per a la pròxima primavera està previst que es convoquin tallers, jornades i sessions de treball obertes a la ciutadania per definir els criteris de millora de l’avinguda.

La transformació de la Meridiana és una de les grans reivindicacions veïnals dels últims temps. El passat mes de setembre, aprofitant que l’avinguda va ser la protagonista de la Diada, 10 associacions del Districte van fer públic un comunicat per “posar de relleu la problemàtica que suposa l’avinguda Meridiana per als nostres barris”. Aquests veïns estructuren les seves demandes en quatre punts principals que apunten les “deficiències” que ells denuncien. Consideren que “la Meridiana ha de deixar de ser una autopista” i aposten perquè es “prioritzi el transport públic i la bicicleta”, ja que ara mateix l’avinguda és un “espai deshumanitzat. Tot això provoca, segons aquestes associacions veïnals, que ara mateix la Meridiana sigui “un mur innecessari, no només metafòricament parlant, sinó un mur físic i psicològic que divideix barris per la meitat i entre ells”.

Al comunicat, els veïns acaben demanant “un projecte integral per a tota l’avinguda perquè es converteixi en un revulsiu per als nostres barris i deixi de ser un problema per als veïns i veïnes”, cosa que esperen que tiri endavant “amb la nova etapa municipal”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram