La Meridiana és un dels eixos viaris d’entrada a la ciutat. Foto: Arxiu

Aprofitant que la passada Diada va situar la Meridiana al centre informatiu del país durant molts dies, les associacions de veïns dels barris per on passa aquesta avinguda van reivindicar solucions per pacificar-la i aconseguir que es transformi “en un eix cívic de referència a la ciutat”.

Les associacions, un total de 10, van fer públic un comunicat el dia 7 de setembre per “posar de relleu la problemàtica que suposa l’avinguda Meridiana per als nostres barris”. Aquests veïns estructuren les seves demandes en quatre punts principals que apunten les “deficiències” que ells denuncien. Consideren que “la Meridiana ha de deixar de ser una autopista” i aposten perquè es “prioritzi el transport públic i la bicicleta”, ja que ara mateix l’avinguda és un “espai deshumanitzat. Tot això provoca, segons aquestes associacions veïnals, que ara mateix la Meridiana sigui “un mur innecessari, no només metafòricament parlant, sinó un mur físic i psicològic que divideix barris per la meitat i entre ells”.

Al comunicat, els veïns acaben demanant “un projecte integral per a tota l’avinguda perquè es converteixi en un revulsiu per als nostres barris i deixi de ser un problema per als veïns i veïnes”, cosa que esperen que tiri endavant “amb la nova etapa municipal”.

EL CONSISTORI HO ESTUDIARÀ
La resposta del consistori va arribar l’endemà a través de la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz. En declaracions a BTV, Sanz es va comprometre a “iniciar pròximament els estudis per veure les actuacions que es poden desenvolupar per fer més humana aquesta avinguda”.

Sanz va voler remarcar que és conscient de la situació de molts veïns quan va afirmar que “sóc veïna de Sant Andreu, visc per sota la Meridiana i la creuo perquè sóc regidora de Nou Barris”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram