Les obres del Pont de Sarajevo acabaran el 20 d’agost. Foto: Google Maps

Sant Andreu viurà un estiu d’obres. Ahir van arrencar tres actuacions que afectaran el trànsit de l’avinguda Meridiana. Es tracta de la reurbanització del pont de Sarajevo, la substitució de barreres metàl·liques de seguretat del tram comprès entre la via Favència i el passeig de Fabra i Puig i la reurbanització dels entorns de l’edifici de la UGT i la carretera de Ribes.

D’aquestes tres obres, la reurbanització del Pont de Sarajevo, que s’allargarà fins al 20 d’agost, és la de més transcendència. Permetrà millorar la connexió entre els barris de la Trinitat Nova, a Nou Barris, i la Trinitat Vella i donarà prioritat als vianants. També inclourà la construcció d’un espai de zones porxades amb vegetació. La transformació del pont causarà restriccions de carrils a la Meridiana en els dos sentits d’entrada i sortida de la ciutat entre les onze de la nit i les cinc de la matinada, la franja horària en la qual es fan les obres.

Aquest pont recorda la relació de Barcelona amb aquesta ciutat de Bòsnia després que durant el conflicte dels Balcans, a principis dels 90, l’alcalde Maragall impulsés diferents accions de solidaritat amb aquesta ciutat i els seus habitants.

D’altra banda, ahir també van començar els treballs de substitució dels elements metàl·lics que, segons el consistori, no s’adeqüen a la normativa vigent de l’avinguda Meridiana, entre la via Favència i el passeig de Fabra i Puig. L’objectiu és augmentar la seguretat viària de la via. Aquestes obres es faran en horari diürn de dilluns a divendres fins al 21 d’agost. Al juliol i durant els primers dies d’agost afectaran el sentit d’entrada a la ciutat, i posteriorment, el sentit de sortida.

Pel que fa a la urbanització dels entorns de l’edifici de la UGT i la segona fase de la remodelació de la carretera de Ribes, l’Ajuntament ha volgut destacar que aquesta “permetrà reorientar la sortida del túnel i farà que la carretera de Ribes actuï com a ronda del barri de la Trinitat Vella”.

PAS PROVISIONAL
D’altra banda, a finals de juny va començar el muntatge d’un pas provisional de vianants sobre les vies per connectar Sant Andreu de Palomar i el Bon Pastor. Es tracta d’un pas que tindrà tres metres d’amplada i es podrà començar a fer servir abans de l’inici del curs escolar.

Aquesta obra, una estructura provisional que té un cost d’uns 350.000 euros, permetrà cosir parcialment la separació que han causat les obres de les vies del tren. Mentre es fa, però, el pas subterrani que connecta el carrer de Sant Adrià amb la ronda de Dalt està tancat entre les onze del matí i les tres de la tarda. Durant aquest horari tampoc es pot entrar al centre comercial La Maquinista des del vial de Ferran Junoy.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram