Millorar la Meridiana, una de les reivindicacions. Foto: Google Maps

Un centenar de veïns del districte van participar el passat 14 de març al’Espai 30 en el debat La ciutat oblidada: de l’avinguda Meridiana al riu Besòs, una jornada que va servir perquè nou associacions veïnals de Sant Andreu, més la FAVB, exposessin la marginació que, a parer seu, pateix el districte i els seus barris a l’hora de construir el model de ciutat.

Tal com explica a aquesta publicació Pau Maduell, de l’associació de veïns de Sant Andreu de Palomar, la jornada de debat va servir “per parlar dels problemes urbanístics que s’arrosseguen al districte i que des de l’administració no se solucionen”. Segons Maudell, els barris de Sant Andreu “estan oblidats” per l’Ajuntament i el districte pateix un conjunt de problemes “crònics” que cal solucionar.

La jornada, a la qual van assistir l’alcaldable d’ERC, Alfred Bosch, la de Barcelona En Comú, Ada Colau, i representants del PSC, va servir per posar al damunt de la taula el futur del districte i debatre’l. Un futur que, segons els organitzadors de la jornada, ha de passar, entre altres, per “humanitzar la Meridiana, facilitar l’accés al riu Besòs i a Santa Coloma, connectar el Bon Pastor amb la Verneda i Sant Andreu amb la Trinitat, fomentar eixos cívics i comercials, resoldre el projecte de l’estació de la Sagrera, mantenir el sòl industrial, redissenyar les zones verdes dels barris o promoure la construcció d’equipaments”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram