Un moment de la jornada prèvia del festival que va tenir lloc aquest passat diumenge. Foto: Jazzing Festival

Es podria dir que Sant Andreu respira jazz pràcticament tot l’any però aquests dies ho fa de forma especial. El motiu és la celebració de la primera edició del Jazzing Festival –coorganitzat entre la Sant Andreu Jazz Band i el Districte–, que va celebrar la seva jornada d’obertura aquest diumenge i que, amb el seu èxit, va deixar clar que a partir de dijous i fins diumenge Sant Andreu acollirà un festival amb molt de potencial.

La jornada dominical va servir perquè el nombrós públic que va omplir els concerts gaudís de diferents propostes jazzístiques. Els primers a actuar van ser els més petits, la Young Cats de la Sant Andreu Jazz Band, a partir de les 11 del matí a la Plaça Comerç. L’actuació va anar acompanyada dels Jazzicontes, una lectura de contes per als més petits que eren a les primeres files del públic. Una hora més tard va ser el torn de la Jove Big Band del Taller de Músics. A les sis de la tarda, després del descans per dinar, la Carla Motis Trio va omplir a vessar el Bar Colombia. Posteriorment Quim Lecina & Nou Brownie Jazz Quartet van fer el primer dels dos concerts programats al Bar Versalles, que a les 10 també va acollir l’última sessió de la jornada i que va consistir en una JAM oberta conduïda pel Marc Martin Trio.

El director del festival, Joan Chamorro, explica a Línia Sant Andreu la seva satisfacció per com va anar la jornada prèvia del festival i destaca el seu “ambient festiu”. “Tots els concerts van ser molt emotius i bonics i va haver-hi molt feeling amb tota la gent”, relata Chamorro.

OBJECTIUS DEL FESTIVAL
Chamorro, referència del jazz santandreuenc, explica que el festival aposta “per un jazz fet al carrer” per ser a prop de la gent i remarca que “hem apostat per dir que el jazz és això, que hi ha molt de jazz popular sense grans especulacions. Busquem transmetre emocions i que els nens se’ls facin seu demostra tot això”.

Per la seva banda, el regidor del Districte, Raimond Blasi, explica a Línia Sant Andreu que la implicació del Districte amb el festival era necessària, ja que “la Sant Andreu Jazz Band porta el nom de la ciutat a escala internacional i això s’havia de recompensar”. Blasi afegeix que el festival ha de servir per “donar a conèixer la feina” que fa la banda que dirigeix Chamorro i celebra “la bona relació i la bona dinàmica” existent. “Esperem que no sigui l’última edició”, conclou el regidor.

Un projecte educatiu

L’Associació Sant Andreu Jazz Bans és una organització sense ànim de lucre nascuda arrel del projecte educatiu de la banda que porta el mateix nom. L’orquestra, amb vuit anys de trajectòria al darrere, ha servit per formar una cinquantena de músics d’entre sis i vint anys a partir “d’una filosofia basada en la idea de mostrar que aquesta música anomenada jazz pot arribar a moltíssima gent”, afirma el seu director, Joan Chamorro.

Chamorro també explica que aquest projecte es basa a entendre que “la música és una font de felicitat, una manera d’educar, de ser millors persones i alhora ens fa més sensibles”, i remarca que, “al contrari del que mantenen algunes persones que governen, la música i també la cultura en general no és un luxe sinó una necessitat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram