Està previst que les obres quedin enllestides a finals d’any. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha iniciat les obres de rehabilitació de dos espais en desús del recinte de la Fabra i Coats: Can Fontanet i la sala de les calderes. Aquestes actuacions tenen com a objectiu ampliar l’espai públic de l’equipament i tenen un pressupost de prop de 705.000 euros. D’aquesta manera, està previst que les actuacions de millora es completin abans de finalitzar aquest any 2014.

L’espai de Can Fontanet és una nau amb una superfície de 230 metres quadrats. Les actuacions que s’han iniciat preveuen convertir aquesta secció de la fàbrica en el Centre d’Interpretació dels Tres Tombs de Sant Andreu.

Amb tot, està previst encabirhi un estable per a quatre cavalls i un espai per a l’exposició dels carruatges de la festa, conjuntament amb una recreació d’un forn de ferrer i les eines necessàries per ferrar els animals. Per altra banda, també s’habilitarà una sala polivalent per a projeccions i presentacions.

Arquitectònicament, la nau mantindrà l’aspecte visual actual, tot i que el vestíbul serà un espai vidrat per tal que des de l’exterior es pugui veure l’interior del pati enjardinat.

SALA DE CALDERES
Una altra de les potes d’aquesta actuació és la renovació de la sala de calderes, construïda entre el 1910 i 1920, on es van instal·lar les calderes de la fàbrica. Es retirarà l’aminat de la sala de conducció de fums i es consolidarà el mur interior. L’objectiu d’aquesta actuació és convertir aquest espai en una sala museu.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram