Biblioteca Bon Pastor

L’exterior de la Biblioteca Bon Pastor. Foto: Diputació de Barcelona

La biblioteca Bon Pastor passarà a dir-se Josefina Castellví en memòria de l’oceanògrafa i biòloga barcelonina, una de les primeres dones a participar en una expedició a l’Antàrtida i la primera espanyola a dirigir una base científica al continent de gel.

El canvi de nom l’ha aprovat el Consell de Districte de Sant Andreu i referma el projecte de divulgació científica i de foment de les vocacions científiques de la biblioteca, expliquen des de l’Ajuntament.

La Biblioteca Bon Pastor ha participat en iniciatives com l’American Space Mòbil o l’Estàs ON i també ofereix assessorament sobre noves tecnologies per reduir l’escletxa digital.

En l’actualitat la majoria de les biblioteques porten noms d’homes; per això, des de Biblioteques de Barcelona, la Regidoria de Cultura i Indústries Creatives i els Districtes, en aquelles biblioteques que només porten el nom del barri, s’ha volgut impulsar l’assignació de noms propis de dones nascudes a Barcelona o amb un vincle fort amb la ciutat.

Josefina Castellví

Josefina Castellví analitzant mostres al laboratori. Foto: Institut de Ciències del Mar

Josefina Castellví, de 88 anys, ha rebut altres reconeixements per la seva destacada trajectòria científica. Destaquen la Creu de Sant Jordi, la Medalla d’Or de Barcelona o el Premi al Català de l’Any.

Amb el bateig de la biblioteca, l’oceanògrafa s’uneix a la llista de dones nascudes a Barcelona o amb un vincle fort amb la ciutat que aquest any donen nom a una de les biblioteques de la ciutat de Barcelona: la poeta i novel·lista Ana María Moix, l’escriptora i periodista Rosa M. Arquimbau, l’escriptora Carmen Laforet, l’escriptora i bibliotecària Aurora Díaz Plaja, l’activista social M. Àngels Rivas i la periodista Mària Sánchez.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram