accio cultura viva

Las Opinólogas a la 6a edició de l’Acció Cultura Viva de La Mercè de l’any passat. Foto: Cultura Viva

Comença La Mercè i amb ella els festivals musicals convencionals. Però el districte de Sant Andreu continua consolidant la seva proposta alternativa: l’Acció Cultura Viva. I és que la 7a edició del certamen continua sent l’aposta de ciutat per oferir tres dies de música de manera comunitària, participativa, assembleària i oberta, així com per experimentar camins innovadors en el funcionament de les pràctiques culturals.

Durant avui, demà i diumenge Sant Andreu s’omplirà de concerts amb un accent marcat per la música urbana i la presència femenina, a més d’activitats artístiques per a tots els públics, xerrades i la Fira del Disc Independent. D’altra banda, a més dels dos escenaris al recinte de la Fabra i Coats, enguany s’estrenen el de la plaça Can Fabra i el de la Nau Bostik on les dones i la música urbana barcelonina seran protagonistes.

Alternativa als macrofestivals

L’Acció Cultura Viva posa de manifest diversos exemples de macrofestivals que “aquest estiu han assenyalat les seves esquerdes”. “Des de la denúncia a les xarxes socials de Sandra Sabater (cantant de Ginebras) sobre l’actitud irrespectuosa del públic que esperava l’actuació del cap de cartell a O Son do Camiño (Galícia); passant per les llargues cues al transport públic i als accessos del Mad Cool i el Primavera Sound a Madrid o la cancel·lació del Dcode a la mateixa ciutat per no haver pogut trobar un substitut a Lewis Capaldi”, afegeixen els seus responsables.

En aquest context, l’Ajuntament continua apostant per l’alternativa col·lectiva com a model d’èxit amb una programació elaborada de forma participativa a partir d’una convocatòria oberta —que enguany ha rebut més de 600 propostes diverses— i per una gestió de tot el funcionament des dels principis de l’Economia Social i Solidària.

L’Acció Cultura Viva s’emmarca en el programa Cultura Viva impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el suport de la Direcció de Serveis d’Economia Social i Solidària i Alimentació Sostenible per assajar noves formes de gestió col·lectiva en la cultura.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram