Antiga fàbrica Mercedes

El veïnat demana mesures contra la “massificació”. Foto: Ajuntament

El projecte de transformació de l’antiga fàbrica de la Mercedes-Benz, on es faran pisos, zones per a comerços i centres d’estudis, ha generat queixes veïnals. A mitjans de març les capçaleres d’alguns diaris anunciaven que aquest projecte urbanístic aspirava a un premi a la fira immobiliària internacional MIPIM, celebrada aquella mateixa setmana a Canes –França–. Davant d’aquest anunci, des de l’Associació Veïnal Maquinista-Mercedes van deixar clar en un comunicat que no aprovaven el que s’exposava en les imatges del projecte i que, a més, l’Ajuntament no havia donat resposta a algunes inquietuds que tenen sobre el tema.

Una d’elles és la proporció d’habitatges contemplats –1.450– per metres quadrats, ja que l’entitat veïnal considera que podria provocar “massificació urbanística”. “No haurien de trencar la coherència urbanística ni l’skyline actual”, afegien. Paral·lelament, van recordar que amb el projecte moltes més persones es mouran per punts estratègics per a la mobilitat de la zona, la qual cosa podria convertir el simple fet de circular en una experiència “caòtica”. Per evitar futurs problemes creuen que és necessari “planificar” la modificació de vials, accessos, ponts o sortides.

I pel que fa als futurs equipaments, caldrà, tal com van afirmar, situar-los “al voltant” del que serà el nou centre del barri: la zona de la Mercedes-Benz. Perquè, al final, un barri és més barri si els serveis importants són a prop.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram