La cooperativa social de recollida de ferralla Alencop ha estrenat recentment la seva nova seu, situada al carrer Juníper Serra, al polígon industrial del barri del Bon Pastor.

A la cooperativa, nascuda el 2015 a partir d’una iniciativa municipal, hi treballen actualment 25 persones que són originàries d’una desena de països diferents de l’Àfrica Subsahariana. La seva activitat principal se centra en la recollida i reutilització de ferralla i aparells electrònics en desús.

El nou local del Bon Pastor , de 750 metres quadrats, permetrà que l’entitat pugui ampliar la seva tasca a més zones de la ciutat. Fins ara oferia els seus serveis a Sant Martí, Sant Andreu i en alguns barris de l’Eixample i ara els ampliarà fins a Sants, la meitat de Nou Barris i a l’Esquerra de l’Eixample.

Durant la roda de premsa de presentació de la nova nau, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, va destacar que “el cooperativisme pot ser una sortida eficaç, sostenible i empoderadora”, mentre que la regidora Laia Ortiz va celebrar que el polígon del Bon Pastor “s’ompli de vida”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram