Parlem de l’escalfament d’emocions que s’està produint en el Poder Judicial, entre els polítics, als partits, al Congrés i al Senat, inclòs als mitjans informatius i les xarxes socials.

Insults, faltes de respecte, notícies falses i altres fets fan que es pugui dir que s’han perdut les formes correctes de discutir amb els contraris, que no els enemics. La competició entre alguns polítics per veure qui és més espanyol, patriota i més unionista està arribant als límits de la ridiculesa. Si no en teníem prou amb el vergonyós espectacle del judici del Tribunal Suprem pel procés, ara s’hi afegeix l’esbroncada, pròpia d’una taverna de baixa estofa, al Congrés i al Senat amb diputats i senadors de la dreta, molt de dreta i d’extrema dreta, picant de peus contra el terra i de mans contra la bancada per rebre a l’hemicicle als nostres polítics empresonats.

Veure la cara d’Albert Rivera, organitzant un xou demanant la paraula per vomitar tot un reguitzell d’amenaces a la presidenta Meritxell Batet i als presos polítics, fou un espectacle lamentable. Una portaveu de Vox tractant-los de criminals, sense que hi hagi sentència. Al Senat, Rafael Hernando, interrompent Raúl Romeva, execrant un “que es foti”. I Carmen Calvo donant per segur que seran exclosos.

Fins on pensen arribar en aquesta disbauxa? Esperem que des d’Europa almenys s’anotin la deriva antidemocràtica que està prenent la política espanyola. Estan quedant ben retratats!