Junts per Martorell revalida l’alcaldia. Foto: Grisphoto / Ajuntament

Després de guanyar les eleccions municipals amb una clara majoria absoluta, Xavier Fonollosa ha revalidat l’alcaldia de Martorell per als pròxims quatre anys.

Al ple d’investidura del 15 de juny, el candidat de Junts per Martorell va rebre els 12 vots dels regidors de la seva formació. També van presentar candidatura els alcaldables de Movem i Ciutadans, que van aconseguir 2 i 1 vot, respectivament. Els 6 regidors restants van votar en blanc.

Un cop va rebre la vara d’alcalde, Fonollosa va pronunciar un discurs en què es va comprometre a ser “l’alcalde de tots” i a buscar “el consens amb tothom: amb la resta de grups municipals, amb les entitats i, sobretot, amb els veïns”.

Pel que fa a l’oposició, la liderarà Lluís Tomàs, el candidat del PSC, que va ser la segona força més votada el 26-M –molt per darrere de Fonollosa– i va aconseguir 4 regidors. Movem, ERC i Cs, que s’estrena al consistori, acompanyaran els socialistes a l’oposició durant aquest mandat.

L’acte de constitució de l’Ajuntament va omplir la sala de plens de gom a gom. Alhora, El Círcol va acollir més d’un centenar de persones, segons fonts municipals, per seguir la investidura en streaming a través d’una gran pantalla.

Amb tot, els resultats del 26 de maig retornen a JxCAT la majoria absoluta perduda l’any 2015, quan encara era CiU. Tot plegat consolida Martorell com a feu del partit, que ha governat al municipi des del 1987 fins a l’actualitat, només amb un parèntesi de quatre anys, la legislatura 2003-2007.