Verema Abrera

Un moment de la verema solidària al celler de Can Morral del Molí. Foto cedida

“La verema és un moment decisiu i ple de nervis: en aproximadament un mes, t’hi jugues la feina de tot un any”. Ho explica Maria Font, una de les responsables del celler familiar Can Morral del Molí, d’Abrera. Aquest any, però, ella i la seva família han decidit fer un petit parèntesi en l’activitat frenètica habitual de la verema per embarcar-se en una iniciativa solidària. El seu objectiu: aconseguir recursos per investigar la deficiència múltiple de sulfactasa (MSD), una malaltia minoritària que a tot l’Estat només afecta la Ivet, una nena de 7 anys d’Ullastrell (Vallès Occidental). L’esperança de vida dels infants que pateixen MSD és de 10 anys.

La verema solidària és una activitat creada fa cinc anys per l’Associació Impulsa Fundraising i que consisteix a oferir experiències a diferents cellers en què els assistents poden participar de la verema, tastar productes i gaudir d’altres propostes. Els beneficis econòmics es destinen a la causa que tria cada celler, com és el cas de la Fundació MSD escollida pel celler abrerenc.

Can Morral del Molí va celebrar aquesta jornada solidària diumenge passat i va superar totes les expectatives: esperaven una setantena de participants i en van tenir un centenar. L’experiència va començar amb una explicació del celler i de la fundació i va incloure la recollida de raïm, una excursió per les vinyes, un tast de vins, un dinar del restaurant Aürt (amb una estrella Michelin) i, finalment, un concert a càrrec de Mar Puig i Mateu Peramiquel.

“Estem molt contents i satisfets del resultat i d’haver pogut posar el nostre granet de sorra (o més aviat de raïm) a la causa de la fundació per a la petita Ivet”, assegura Font, que coneix la nena i la seva família i per això va estar convençuda des del principi de dedicar-los la verema solidària.

Una masia històrica

La masia de Can Morral del Molí és de l’any 1472, i l’explotació de les terres ha passat sempre de pares a fills. Així és com va arribar a mans de Xavier Morral, que juntament amb la seva dona, Maria Font, va decidir fa quinze anys recuperar la producció de vi i fer-ne d’ecològic, després que durant molts anys en aquest terreny només es fes recollida de raïm per vendre’l a altres cellers.

Ara la Maria, el Xavi i la seva filla Mariona són els responsables de tota la cadena de producció dels seus vins i tenen la garantia que el negoci continuarà durant molts anys: la Mariona ha estudiat viticultura i està “molt il·lusionada” amb el projecte, tal com assegura amb orgull la seva mare.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram