Ahir diumenge hi va haver una marxa de protesta. Foto: Carola López/ACN

Unes 200 persones van participar ahir diumenge en una caminada popular que va acabar al poliesportiu de Collbató per protestar contra l’avantprojecte de reforma de l’A-2 presentat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. La marxa estava convocada per una nova plataforma veïnal que han creat diversos veïns dels barris de Collbató, el Bruc i els Hostalets de Pierola que es veurien més afectats per l’ampliació de l’autovia. Amb el nom ‘No al projecte de l’A-2, salvem el nostre entorn’, la plataforma vol unificar i reforçar el rebuig ciutadà als plans del govern espanyol.

Tal com detallen des d’aquesta plataforma, l’avantprojecte planteja una variant al tram de Collbató que passaria per la part alta de la urbanització de Can Dalmases i molt a prop de les urbanitzacions de Serra Alta i Can Fosalba (als Hostalets), travessant la serra de Can Dolcet, on hi ha un terreny rural no asfaltat i dotze hectàrees de bosc. D’altra banda, la variant del tram del Bruc passaria per l’espai natural protegit de les Roques Blanques.

Dins del moviment veïnal tenen clar que el municipi que patiria més si s’ampliés l’A-2 seria Collbató. Tal com recorda Esteve Pouget, vocal de l’Associació de Veïns del Casc Antic i el Pujolet, que forma part de la plataforma, “l’actual A-2 ja fracciona el municipi en dos”, de manera que el nou traçat “multiplicaria el problema”. En aquest sentit, destaca la contaminació acústica que això suposaria, a més de l’ecològica.

Pouget considera que la variant de sis carrils que proposa el Ministeri és innecessària perquè al tram de Collbató no hi ha col·lapses ni concentració d’accidents, i recorda que aquesta variant s’ajuntaria amb el traçat actual un cop passat el poble, quan comença precisament “el punt més conflictiu”. Quant a les alternatives, la que el convenç és la del soterrament de la via al seu pas pel municipi, com defensa l’Ajuntament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram