Entrarà en funcionament el pròxim 2 de febrer. Foto: Ajuntament

L’entrada en funcionament de l’illa de vianants del nucli antic es farà efectiva el pròxim 2 de febrer, quan es començaran a interposar multes als conductors que hi accedeixin sense autorització. De moment, i fins al dia 1, les persones que incompleixin la futura restricció no rebran cap sanció, però les matrícules dels seus vehicles quedaran registrades i se’ls farà arribar una notificació.

La prohibició de circular pel nucli antic no afectarà tots els conductors, ja que existeixen set excepcions, com ara el cas dels empadronats en aquesta zona del municipi. Els veïns que es troben entre aquestes excepcions poden sol·licitar, des del mes de setembre, una autorització d’accés fixa o temporal, en funció de la seva situació. L’Ajuntament va anunciar, ara fa unes setmanes, que ja havien rebut 650 sol·licituds.

QUEIXES DEL COMERÇ
Gran part dels comerciants del nucli antic no veuen amb bons ulls la implementació de l’illa de vianants. Conscient d’això, ja a principis d’aquest mes, l’equip de govern va convocar aquests botiguers a una reunió, en què es va acordar ampliar l’horari de càrrega i descàrrega i eliminar l’obligació que els comerciants demanin autorització per als vehicles de proveïdors. Aquestes concessions, però, no han servit per convèncer tot el comerç de la zona, tal com va manifestar el president d’Olesa Comerç, Toni Romero, en declaracions a la ràdio municipal. Segons Romero, els botiguers creuen que l’elaboració del projecte de l’illa de vianants i la seva posada en marxa haurien d’haver estat processos més participatius.