Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes d’una empresa de construcció d’Esplugues de Llobregat per haver amagat la mort d’un treballador a Sant Andreu de la Barca. Es tracta de l’administrador, el soci de l’empresa i l’intermediari, que tenien la víctima treballant sense contracte, i que van ser detinguts el 30 de novembre com a presumptes autors d’un delicte d’homicidi imprudent i un altre contra els drets dels treballadors. Tots tres van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Els fets van passar el 18 de novembre, quan l’operari va caure del sostre d’una nau industrial de Sant Andreu que estava reparant. A més de no tenir contracte, la víctima estava treballant sense cap mesura de seguretat. Els agents van començar a investigar el cas i van aconseguir identificar la víctima, tot i que els testimonis dels fets van negar conèixer-lo i van dir que no treballava a la seva empresa.

Un cop identificat, els Mossos van saber que l’home era de nacionalitat russa i que vivia en una habitació llogada a Barcelona amb el seu fill. Els Mossos es van posar en contacte amb la seva dona, que estava a Rússia, per avisar-la del succés i van contactar amb una cosina de la víctima perquè es fes càrrec de l’infant fins que aquest va poder viatjar a Rússia amb la seva mare.