L’aturada va afectar uns 6.600 treballadors. Foto: Seat

La planta de Seat a Martorell va aturar la producció durant la tarda i la nit del dia 17 i tot el dia 18 d’octubre, coincidint amb la vaga general convocada com a resposta a la sentència del judici del Procés. En conseqüència, la fàbrica va deixar de produir uns 3.500 cotxes.

L’empresa va decidir fer aquesta aturada perquè es veia incapaç de garantir l’arribada del personal de producció i el subministrament de material a causa de les mobilitzacions socials. En aquest sentit, cal tenir en compte que dues columnes de les Marxes per la Llibertat van arribar dijous a la tarda a Martorell per passar-hi la nit i sortir l’endemà cap a Barcelona, amb els talls de circulació que això va comportar.

Tanmateix, ni la companyia ni el sindicat majoritari entre la plantilla, UGT, van secundar la vaga. Per tant, tot i que la mesura va afectar 6.600 treballadors de cinc torns de producció, els seus sous no es veuran alterats a final de mes. A banda, el personal no relacionat directament amb la cadena de producció no va haver d’aturar la seva activitat.

Segons han confirmat fonts de Seat a l’ACN, la fàbrica automobilística preveu recuperar en “algunes setmanes” les pèrdues ocasionades per haver deixat de produir uns 3.5000 vehicles en un dia i mig d’aturada.