La carretera B-224 té un alt nivell de sinistralitat. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha tornat a reclamar el desdoblament de la carretera B-224 coincidint amb el Dia Mundial en Memòria de les Víctimes d’Accident de Trànsit, que es commemora el 15 de novembre.

El consistori sesrovirenc ha aprofitat aquesta data per recordar que la B-224 “és una via amb una alta sinistralitat que compta amb diversos punts negres i amb un elevat volum de trànsit”. Concretament, aquesta via “ha registrat 228 accidents en el període 2010-2018, amb una mitjana anual d’una víctima mortal”, segons detalla l’Ajuntament amb dades de l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit (APAT). De fet, més enllà d’aquest període, el darrer accident mortal a la B-224 es va produir el juliol passat.

LA DEMANDA VE DE LLUNY
Fa anys que el desdoblament de la B-224 és un assumpte pendent a Sant Esteve, i s’ha anat ajornant per la “manca de pressupost, tramitacions i calendaris incomplerts”, segons denuncien des de l’Ajuntament.

A principis de 2018, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va presentar el projecte de desdoblament d’un tram de 2,5 quilòmetres entre Martorell i Sant Esteve, però encara no s’ha arribat a executar. L’últim compromís que ha adquirit la Generalitat és licitar les obres d’aquest tram l’any vinent. L’alcalde Enric Carbonell espera que “no hi hagi un nou incompliment de terminis” i recorda que, després del primer tram, encara en quedarà tota la resta, “que són potser els de més perillositat”.