La gent gran és un dels col·lectius més vulnerables al Covid-19. Foto: Arxiu

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s’està centrant aquests dies a oferir suport als col·lectius vulnerables davant el coronavirus: la gent gran i les persones dependents o amb malalties prèvies. Els Serveis Socials del municipi, que han vist reforçats els seus recursos per fer front a la pandèmia, s’han dedicat aquest dimarts a fer arribar productes de primera necessitat a la població de risc.

A més d’aquest servei a domicili, el personal de Serveis Socials també s’ha encarregat de parlar amb les persones més afectades, per tal de tranquil·litzar-les i aconsellar-les durant el confinament. A banda, en els casos en què ha estat necessari, els professionals han acompanyat aquests veïns a treure diners al banc, tot i que el més recomanable per evitar contagis és no fer servir monedes i bitllets.

El consistori recorda que el Banc d’Aliments de Sant Andreu continua funcionant de forma habitual, tot i que ha incorporat les mesures de seguretat que indiquen els experts i les autoritats. De fet, mentre duri la crisi del coronavirus, els beneficiaris d’aquesta ajuda rebran el doble d’aliments que normalment, per tal de minimitzar els desplaçaments necessaris per recollir els productes.