Sant Andreu és el primer municipi català amb aquesta eina. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s’ha convertit en el primer consistori català a impulsar un Pacte municipal contra la violència masclista. La mesura va quedar aprovada en el darrer ple amb els vots favorables de PSC, Ciutadans i Fem Sant Andreu, i l’abstenció de Podem.

Aquest pla atorga un paper molt important a l’educació, de manera que vol treballar amb infants i adolescents per tal que aprenguin a relacionar-se de forma sana i trenquin els estereotips de gènere. En la mateixa línia, el document també preveu oferir a col·lectius i professionals formació en igualtat i en prevenció i detecció de casos de violència masclista.

A banda, es contemplen mesures de visibilització i mobilització, que apel·len tant la ciutadania com les empreses i les entitats locals. A més, veïns i veïnes podran enviar suggeriments de forma presencial o en línia.

PRIMERES CRÍTIQUES AL PACTE
Tot i que la valoració general d’aquest pacte ha estat positiva, en la mateixa sessió en què es va aprovar ja van aparèixer les primeres veus crítiques. La regidora de Podem, Isabel Marcos, va justificar l’abstenció del seu partit al·legant que el pacte “és tan obert” que tenen la sensació que “no diu res”. D’altra banda, Maria José Escobedo, de Fem Sant Andreu, va votar-hi a favor però va afirmar que es tracta d’un “pacte de mínims” i va demanar que se’n fes un seguiment trimestral.