El Dia dels Drets dels Infants es va celebrar el diumenge 17. Foto: Ajuntament

L’avinguda de la Constitució, una de les vies principals de Sant Andreu, va romandre tallada al trànsit el diumenge 17 al matí. El motiu: l’Ajuntament va voler reservar el centre del municipi a la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants.

Així, els santandreuencs més petits van comptar amb diferents opcions de joc en aquesta zona. S’hi van instal·lar inflables i un circuit de bicicletes, però també s’hi van proposar jocs tradicionals i esportius i diversos tallers i actuacions musicals.

La iniciativa, que commemora l’aprovació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant per part de Nacions Unides, s’emmarca en l’objectiu del consistori de garantir els drets i llibertats dels nens i nenes, per tal de promoure “una societat igualitària”, tal com s’afirma al web municipal.

EDUCAR TAMBÉ PARES I MARES
Més enllà de la data assenyalada, a Sant Andreu es promouen actes per afavorir els infants durant tot l’any. I una de les maneres per millorar la situació de la canalla és donar un cop de mà als pares i mares. És per això que les escoles bressol del municipi han creat un servei d’atenció i suport adreçat sobretot a famílies primerenques, però també a la resta de progenitors. En el marc d’aquesta proposta, aprenen a posar èmfasi en el joc i a estimular els seus fills i filles, alhora que reben consells sobre cures i benestar emocional.

A banda, aquesta setmana, les escoles bressol rebran la visita dels membres de l’Escola Municipal de Música i Dansa, que volen oferir concerts als menuts. També ho faran a la residència d’avis.