Les targetes han aixecat polèmica últimament. Foto: Twitter (@educaciocat)

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, s’ha sumat a la cinquantena d’alcaldes i alcaldesses de Catalunya que han enviat una carta al President de la Generalitat per denunciar la falta de coordinació del Govern a l’hora de repartir les targetes moneder que han de substituir les beques menjador. De fet, Rivas no ha estat l’únic, ja que també l’han signada la resta d’alcaldes socialistes del Montserratí, així que també s’hi han sumat Abrera, Sant Andreu i Sant Esteve.

En la missiva, els batlles protesten perquè encara no tenen aquestes targetes i perquè consideren que el protocol que els ha donat la Generalitat per repartir-les és “confús i caòtic”. Per això, aprofiten per demanar que el Govern tingui en compte els ajuntaments a l’hora de buscar solucions per reduir l’impacte de la crisi social i econòmica provocada pel coronavirus que patiran sobretot els més vulnerables. Rivas, per exemple, denuncia que la mesura col·lapsarà uns serveis socials que ja estan al límit.

REPARTIMENT SEGUR
Des de l’Ajuntament d’Esparreguera expliquen que ja estan buscant la manera de repartir les targetes moneder de la manera més segura possible, evitant aglomeracions i concentracions i desplaçaments innecessaris des dels seus domicilis fins al punt de recollida de les persones beneficiàries. Una de les solucions pensades pel consistori podria ser enviar les targetes a través de correu certificat.

Al municipi, 268 infants que reben beques menjador seran beneficiaris d’aquestes targetes.