El municipi es prepararà per a l’arribada del Marmotot amb el Seguici del Pastor. Foto: Ajuntament

Collbató és el municipi encarregat de tancar la temporada de festes majors del Montserratí. Del 13 al 16 de setembre, els collbatonins acomiadaran l’estiu amb una vintena d’actes carregats d’art, tradició i diversió.

El pregó de l’humorista i imitador Pep Plaza, que promet provocar les rialles de tots els assistents a la plaça de l’Era, inaugurarà la Festa Major el divendres 13 al vespre. Més tard, al Casinet, l’humor mantindrà el seu protagonisme amb l’espectacle ‘Bona nit, benparits!’, el primer de Fel Faixedas en solitari després de 12 anys a Teatre de Guerrilla. L’oci nocturn tindrà com a escenari la pista esportiva Martí Gil, que acollirà Oscar DJ i La Banda Biruji.

El gruix de les activitats es concentrarà l’endemà, dia 14. La jornada començarà al migdia, amb el Circ Vermut ‘Ni cap ni peus’ a Can Dalmases i, a la tarda, arribarà el torn de la cultura popular. Els Gegants de Collbató, acompanyats dels d’Esparreguera i els d’Olesa de Bonesvalls, oferiran una cercavila pel passeig Mansuet. Tot seguit, a la plaça de l’Era hi haurà una exhibició castellera, amb les colles d’Esparreguera, Mediona i els Nois de la Torre.

Per escalfar motors per al correfoc de diumenge, la nit anterior començarà amb el Seguici del Pastor, una cercavila en què el municipi es prepara per lluitar contra el Marmotot. Tot i això, encara hi haurà temps per fer festa i els veïns comptaran amb tres grans propostes. A l’Àrea d’Esplai La Salut hi haurà la Montserrat Techno Party, mentre que a la pista Martí Gil tindran lloc el concert ‘Lugares Comunes’, de la Fundación Tony Manero, i l’actuació del DJ Miguelito Superstar.

Diumenge al matí, nens i nenes gaudiran d’un circuit de jocs infantils, així com de l’espectacle ‘Tabasco que Rasco’, a càrrec del grup Rovell d’ou. Després d’un vermut popular al migdia, l’espectacle ‘Viatge a Buda’, de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, omplirà el Casinet de tradició musical catalana i portarà bons records als més grans. Tot i que l’entrada al concert és gratuïta, els assistents podran fer un donatiu d’1 euro en benefici de l’associació Collbató per a la Solidaritat.

ARRIBA EL MARMOTOT
El mateix diumenge, quan marxi el sol, els Diables Salnitrats representaran la Salnitrada, el correfoc que explica com Collbató, segons la llegenda, va fer front al Marmotot. La història diu que aquest ésser ferotge va baixar de les Coves del Salnitre per cremar el poble, però que els habitants i el poder diví es van unir per vèncer el mal. Es tracta d’un dels actes més esperats i significatius de la Festa Major.

DILLUNS, DIA DE LA GENT GRAN
Finalment, els actes del darrer dia de festa se centraran en la gent gran del municipi. Al matí, es farà la missa de Sant Corneli en honor a les persones de la tercera edat de Collbató, que al migdia gaudiran d’una rebuda institucional i d’una festa al Casinet. Després, l’Ajuntament convidarà els veïns i veïnes majors de 75 anys a un dinar al restaurant de l’EADA. Al vespre, la cantada d’havaneres del grup Roques Blaves tancarà un dia rodó per als més grans.

Quant als més petits, també tindran oportunitat de divertir-se durant l’última jornada de Festa Major gràcies a uns inflables i un tobogan urbà de 50 metres amb piscina final.