Es plantegen fer l’ofrena floral a Santa Oliva en ‘streaming’. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament d’Olesa ha suspès la Festa de Santa Oliva i la Festa Major, que s’havien de celebrar el mes que ve. Tot i que l’anunci no ha estat cap sorpresa, sí que ha suposat un cop per a les entitats que fan possibles aquestes celebracions i per al conjunt de la població. Per això, el regidor de Festes, Jordi López, els ha tranquil·litzat avançant que s’està treballant en una alternativa virtual i que ja s’està dissenyant una festa de retrobament de cara a la tardor.

Tal com han recordat des del consistori, està previst que el municipi es trobi en la fase 3 de la desescalada en les dates corresponents a les festes, de manera que encara no estaran permeses les celebracions en el seu format tradicional. Tanmateix, s’està estudiant la manera de mantenir algunes de les activitats presencials, com ara l’ofrena floral a Santa Oliva, la patrona, que els veïns podrien seguir en streaming des de casa seva. Això sí, López ha matisat que les decisions es prendran “en funció del que el Departament de Salut de la Generalitat determini”.

Pel que fa a la Festa Major, que se celebra al voltant de Sant Joan, l’Ajuntament es planteja retransmetre en directe l’encesa de la foguera i els focs artificials, així com oferir un concert amb DJ que el públic pugui gaudir dins del seu cotxe.

D’altra banda, la Regidoria de Festes vol organitzar una gran festa de retrobament a la tardor, amb l’esperança que en aquell moment la pandèmia del coronavirus ja estigui del tot controlada. També té la intenció de traslladar un dels dos dies festius (el 10 i el 25 de juny) a aquelles dates.