Perillava una de les línies de l’escola Sant Bernat. Foto: Ajuntament

Olesa de Montserrat continuarà tenint dotze grups de P3 el curs que ve. Tot i que els Serveis Territorials d’Ensenyament del Baix Llobregat havien decidit eliminar un dels grups de l’escola Sant Bernat, finalment les xifres de preinscripció han demostrat la necessitat de conservar totes les línies existents, donant la raó a l’Ajuntament i a les famílies del municipi.

Aquesta situació no és nova: l’any passat va passar exactament el mateix. Per tant, és el segon any consecutiu que el Departament d’Ensenyament, basant-se en el padró i en la caiguda de la natalitat, anuncia l’eliminació d’un grup de P3 a l’escola Sant Bernat, havent de donar un cop de volant a últim moment en veure les xifres de la preinscripció. Segons la regidora d’Ensenyament d’Olesa, Lourdes Vallès, això passa perquè “el municipi té una forta demanda d’alumnat de fora”.

Sigui com sigui, la notícia d’avui ha posat fi al neguit d’escoles, famílies i Ajuntament, una preocupació que va quedar reflectida en el Ple municipal del mes de maig. En aquella sessió, es va aprovar una moció presentada per la Plataforma Olesa Es Mou (POEM) en senyal de rebuig a la decisió inicial d’Ensenyament.