Monestir de Sant Genís

Monestir de Sant Genís de Rocafort. Foto: monestirs.cat

El Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) ha dut a terme les tasques de la sisena campanya d’excavacions al monestir de Sant Genís de Rocafort. L’equip d’arqueòlegs ha excavat ara al vessant sud del complex per saber com eren els accessos al recinte.

Alfred Mauri, vicepresident del CEM, ha explicat que la campanya s’ha centrat en “la part inferior i exterior del monestir, a la cara sud, per identificar i documentar les estructures d’accés, que en l’època medieval es feien per aquest cantó i des de la carena de la serra de l’Ataix”.

Així mateix, Mauri ha destacat que es tractava d’un “accés clau al recinte, amb una passera de fusta i un camí sota muralla que permetien un control exhaustiu de l’entrada i de defensa en cas d’atac”.

Durant les excavacions, l’equip d’arqueòlegs també ha estudiat la part de la muralla d’aquest sector, que és la que es troba millor conservada. Maura recorda que “Sant Genís és un monestir fortificat”.

Aquesta campanya es diferencia de les anteriors sobretot pel que fa a la zona d’actuació. En anteriors ocasions els treballs s’havien centrat en la part del capdamunt del turó, per conèixer l’evolució de l’església i posar al descobert les construccions que corresponien a les antigues dependències monàstiques.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram