‘El mal querer’, millor disc llatí de rock, urbà o alternatiu. Foto: Reuters / ACN

Els adjectius per descriure el fenomen Rosalía comencen a esgotar-se. La sesrovirenca ha tornat a demostrar que el seu èxit no té límits i s’ha consolidat com a estrella internacional en aconseguir el seu primer Grammy de la Recording Academy. Es tracta, a més, d’una fita històrica: mai abans una artista de l’estat espanyol havia guanyat aquest premi.

El seu segon àlbum, El mal querer, ha estat reconegut com el millor disc llatí de rock, urbà o alternatiu, una categoria en què competia amb artistes com Bad Bunny o J Balvin. La cantant va recollir el gramòfon daurat la matinada de diumenge a dilluns al mític Staples Center de Los Angeles, on després va oferir una de les seves actuacions espectaculars. Aquest cop, les cançons escollides van ser Juro que, el tema que va estrenar fa menys d’una setmana, i Malamente, amb el qual va arribar a la fama el maig de 2018.

EN CATALÀ
Quan va pujar a recollir el premi, una Rosalía visiblement emocionada va començar el seu discurs barrejant el castellà i l’anglès, però també va voler dedicar unes paraules d’agraïment a la seva família en la seva llengua materna, el català. “Us estimo molt, i gràcies, perquè sense vosaltres no hauria pogut arribar fins aquí”, va dir commoguda. Com ja va passar amb la cançó de Milionària, aquesta intervenció ha estat molt celebrada arreu de Catalunya.