L’entitat va deixar una olivera talada a la porta de l’Ajuntament. Foto cedida

Aquest mes han començat les obres d’urbanització de Cal Candi, un projecte aprovat el març de 2011 que es remunta, de fet, al Pla General d’Ordenació Urbana de 1993. El dia 5, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, la plataforma Moviment Veïnal d’Olesa –que integra quatre associacions de veïns i compta amb el suport de diverses entitats locals– va fer una acció de protesta per reiterar la seva oposició a la urbanització d’aquesta zona, deixant una olivera talada pels operaris a la porta de l’Ajuntament.

Carles Juaní, membre del Moviment Veïnal, creu que a Olesa “el gris està guanyant la partida al verd” a conseqüència “d’aquest model de creixement basat en el ciment”, tal com ha dit en declaracions a Línia Nord. També considera que des del consistori “no accepten obrir un espai per parlar d’això” i lamenta que no es fes cap acte oficial pel Dia del Medi Ambient. Sobre aquesta última queixa, l’alcalde Miquel Riera ha recordat a aquest mitjà que la jornada va coincidir amb “la fase 1 de la desescalada i enmig d’una pandèmia”.

Pel que fa a la resta de reivindicacions de la plataforma, Riera assegura que les comparteix i que, precisament, el canvi de model urbanístic era un dels objectius del seu partit, el Bloc Olesà, quan es va fundar. Tot i això, alerta que “salvar Cal Candi” suposaria “la ruïna econòmica de l’Ajuntament”, ja que hauria de pagar, “com a mínim, 40 milions d’euros”, una xifra que podria ascendir als 80 milions, segons el batlle. “El que em sap greu és que això ho saben, perquè els ho hem explicat per activa i per passiva”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram