Pilar Puimedon col·loca el pin d’alcalde a Miquel Riera. Foto: Ajuntament

Miquel Riera ja és el nou alcalde d’Olesa de Montserrat. El candidat del Bloc Olesà va guanyar les eleccions municipals del 26 de maig, tot i que va perdre la majoria absoluta aconseguida l’any 2015 per la seva predecessora, Pilar Puimedon.

Al ple d’investidura del 15 de juny, Riera va rebre 8 vots, corresponents als regidors del seu grup. Pel que fa a la resta de formacions, 10 regidors van votar en blanc, mentre que els 3 de Ciutadans, partit que s’estrena al consistori, van ser per al seu candidat, Josep Maria Paniello.

El resultat de la votació va permetre proclamar Riera com a nou batlle, donant continuïtat al projecte del Bloc Olesà, que governa al municipi des del 2011. No obstant això, la situació del nou govern local serà molt diferent a la de la legislatura passada, quan el Bloc tenia majoria absoluta, amb 12 regidors. En aquest sentit, durant el seu discurs, el nou alcalde es va mostrar a favor del consens amb la resta de forces amb representació al consistori.

De la mateixa manera, la majoria dels portaveus dels altres partits també van apostar pel diàleg en els seus parlaments. Concretament, el líder de l’oposició, el socialista Fernando Vicente, va assegurar que Riera “trobarà el PSC en totes aquelles qüestions que puguin millorar la vida de les persones”. A banda del PSC, els partits que formaran part de l’oposició en aquesta legislatura són ERC, Cs, la CUP i Junts per Catalunya.

Riera va formar part de la llista del Bloc a les municipals del 2015, quan es va estrenar com a polític, i fins aquest any ha estat regidor d’Obres i Edificacions.