Un moment de la representació del drama sacre. Foto: Mar Martí / ACN

La Passió d’Esparreguera va posar el punt final a la temporada 2021 dissabte amb les entrades exhaurides. 500 persones (el màxim permès amb el límit d’aforament actual) van gaudir de la darrera funció de l’any. En total, amb les sis representacions que s’han fet, la Passió ha aplegat 2.222 espectadors dels 3.000 possibles, una xifra que des de l’entitat valoren molt positivament, tenint en compte que el confinament comarcal els ha afectat de ple. Això sí, recorden que en un any normal haurien superat els 5.000 espectadors.

La d’Esparreguera ha estat la Passió que més funcions presencials ha programat enguany a Catalunya. “Quan vam dir que faríem sis representacions, des de la Federació Catalana de Passions ens van preguntar si n’estàvem segurs”, explica el president de l’entitat, Enric Galceran, que es mostra orgullós d’haver estat “una Passió valenta”.

ECONÒMICAMENT, UN “DESASTRE”
Tot i que està content d’haver mantingut la tradició, Galceran reconeix que, econòmicament, aquest any és un “desastre”. “El dia que es va decretar el confinament comarcal, vam tenir més de cent anul·lacions i es va frenar la venda d’entrades fins i tot dins de la comarca, perquè la gent va agafar por”, lamenta. Per pal·liar l’impacte d’aquesta restricció, van fer descomptes en el preu de les entrades, cosa que, lògicament, tampoc va afavorir la salut econòmica de l’entitat.

Sigui com sigui, Galceran ja té la mirada posada a la temporada de 2022, quan també es recuperarà la FiraPassió i se celebrarà a Esparreguera el 40è aniversari de l’EuroPassion, que aplega les Passions europees.