Un cartell en contra del futur POUM. Foto: Moviment Veïnal Olesa

El futur pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) d’Olesa de Montserrat ha obtingut un informe favorable de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, que depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat. Aquest és un dels informes preceptius en aquest procediment, de manera que és imprescindible perquè el POUM tiri endavant. L’Ajuntament assegura que, des de la seva aprovació inicial el novembre de 2018, el pla ha rebut el vistiplau d’una trentena d’organismes de la Generalitat.

L’alcalde Miquel Riera afirma que “ara és moment de donar la forma final al POUM” i que “l’equip redactor ja treballa amb els arquitectes de la Comissió Territorial d’Urbanisme punt per punt totes les indicacions que han arribat per tal de fer el nou text”. El següent pas serà la presentació del text, que haurà d’incloure les al·legacions acceptades, al Consell Assessor Urbanístic (CAU) d’Olesa. El consistori també avança que, tot seguit, “es procedirà a respondre el conjunt de les al·legacions formulades per la ciutadania” i matisa que “per motius jurídics, no es poden respondre fins que no estigui enllestit el text refós”. Després el text haurà de passar pel Ple municipal i, si s’aprova, s’enviarà de nou a la Comissió Territorial d’Urbanisme, que s’encarregarà de fer-ne l’aprovació definitiva.

QUEIXES D’ALGUNS VEÏNS
Per a la plataforma Moviment Veïnal Olesa aquesta és una mala notícia, però no una sorpresa. “El POUM encaixa en el marc legal de Medi Ambient perquè cal un canvi de paradigma a nivell global, no només a Olesa”, diu el portaveu, Carles Juaní.

Des del moviment són conscients que no tenen “capacitat legal per aturar el pla”, però no es quedaran de braços plegats. Juaní avança que aprofitaran el temps que queda fins a la seva aprovació definitiva per alertar els veïns de la “destrossa” que suposarà i per parlar amb els partits per aconseguir “més participació ciutadana”.

En aquest sentit, el portaveu de la plataforma recorda que el setembre passat van entregar prop de 600 signatures per aturar el POUM i engegar un procés de “participació real”. Des de l’Ajuntament, en canvi, sempre han al·legat que ja hi ha hagut participació en els anys que s’ha estat preparant el document.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram