El municipi no celebrarà la Festa del Roser aquest octubre. Foto: Ajuntament

La Fira de Primavera, Sant Jordi, el Festival PAS, la Festa Major, les festes dels barris… i ara també la Festa del Roser, que havia d’arribar a principis d’octubre. La llista de celebracions que el coronavirus ha obligat a suspendre a Martorell és cada cop més llarga i sembla no tenir final. De fet, la difícil situació sanitària ja va fer que l’Ajuntament suspengués, el passat mes de juliol, tots els actes als espais públics. Una suspensió que dilluns el consistori va decidir prorrogar fins al dia 30 de setembre.

“Hem anat programant totes les festes, com qualsevol any normal; ara bé, quan falten quinze dies perquè arribi la festa en qüestió, hem de veure en quina situació de la pandèmia estem”, va dir l’alcalde Xavier Fonollosa als micròfons de Martorell TV. El batlle va recordar que el risc de brot de coronavirus a la localitat és alt i va admetre que la Festa del Roser no seria compatible amb les restriccions i recomanacions que fa la Generalitat. En aquest sentit, cal tenir en compte que el Govern ha allargat la prohibició de les trobades de més de deu persones, com a mínim, fins al dia 26. “No ens podem atrevir a fer cap festa al carrer”, va afegir Fonollosa.

I TOT AIXÒ, FINS QUAN?
Per trobar l’última festa local que es va poder celebrar amb normalitat a Martorell cal remuntar-se al Carnaval multitudinari d’aquell 22 de febrer de l’era precoronavirus, que ara ens sembla tan lluny.

Ja han passat set mesos des d’aquell dia i la tardor està a punt d’arribar, però les celebracions continuen caient una rere l’altra. En aquest context, costa de veure el final d’aquesta onada de suspensions, però tot dependrà d’un indicador clau. “En el moment que el risc de contagi a Martorell sigui baix, podrem començar a fer coses amb una certa normalitat. Mentre el risc de contagi sigui alt, no podrem fer les festes que estàvem habituats a fer”, detalla l’alcalde. Per això, aquest octubre els martorellencs s’hauran de conformar amb fer la copa de vi al menjador de casa i no pas a la plaça de l’Església, l’espai que normalment acollia l’exitós ViMart de la Festa del Roser.