El Ple municipal de Martorell ha donat llum verda de manera definitiva al pressupost de 41,5 milions d’euros per al 2021, amb el suport del partit del govern, Junts per Martorell, així com del PSC i ERC. Movem i Cs hi van votar en contra.

L’aprovació definitiva es va votar en la darrera sessió plenària de l’any, celebrada aquest dilluns dia 21. Els comptes per a l’any que ve, que suposen un increment de gairebé un 5% respecte dels de 2020, tenen com a eixos principals “la reactivació econòmica i la protecció social”, detallen des del consistori. Segons el regidor d’Hisenda i Règim Interior, Lluís Amat, els objectius del nou pressupost són “mantenir la despesa als nivells de 2020 adaptant algunes partides a la nova realitat, congelar impostos i taxes en tots els àmbits i afegir bonificacions, promovent la reactivació econòmica a través de les inversions a la via i els espais públics”.

Els comptes de 2021 incrementen en un 2% les retribucions del personal municipal i en creen setze noves places. A més, la partida destinada al suport a la petita i mitjana empresa arriba als 550.000 euros, mentre que es destinen 565.000 euros al ‘Programa suport a les famílies’, 375.000, a esports i 165.000, a cultura. Finalment, es pretén “reactivar l’economia mitjançant l’augment de la inversió pública” amb una partida de 5,3 milions d’euros. La major part d’aquest import anirà a millores de la via pública, però també a la modernització dels polígons industrials i als pressupostos participatius.