Un moment de la sessió plenària de febrer. Foto: Captura de Facebook

La tensió a l’últim Ple de Sant Andreu de la Barca va anar augmentant fins a poder-se tallar amb un ganivet quan es van tornar a posar damunt la taula les possibles irregularitats en les retribucions de l’exalcalde Enric Llorca i alguns regidors, assenyalades recentment per l’Oficina Antifrau de Catalunya. Tot i que el tema ja s’havia tractat en una sessió extraordinària el 14 de febrer –quan es va acordar traslladar-ne la investigació a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, l’òrgan competent–, a la sessió del dia 24 va tornar a agafar protagonisme.

Fem Sant Andreu va presentar una moció per “garantir la transparència i la integritat de l’Ajuntament davant les irregularitats detectades per Antifrau”, en la qual proposava crear una “comissió informativa especial” per fer el seguiment del procés de revisió. L’objectiu, segons va dir la regidora de Fem María Anonia Borbón, era “crear un espai on tots els partits puguin estar informats de tots els passos que es van fent” en la investigació. El text de la moció també parlava de “rebutjar i reprovar les irregularitats”, i això no va agradar els partits del govern, PSC i Cs, que hi van votar en contra.

De fet, tot i que el vot de Podem va ser favorable, la intervenció de la portaveu del partit, Isabel Marcos, va deixar clara la distància que existeix entre els dos grups de l’oposició. “No entenem la pressa de Fem”, va dir, al·legant que haurien d’haver esperat al dictamen de la Comissió Jurídica Assessora.

Per la seva banda, el portaveu socialista i primer tinent d’alcaldia, Juan Pablo Beas, que és un dels afectats per l’informe d’Antifrau, es va mostrar indignat i va acusar Fem de voler “malmetre”, “esborronar” i “sembrar l’ombra del dubte sobre persones honorables”. També va recordar que el que s’està valorant és “la validesa d’uns acords aprovats per tots”.

Finalment, amb els vots contraris del govern, la moció no va prosperar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram