Es podrà veure del 17 de setembre a l’1 de novembre. Foto: Col·lecció Gelonch Viladegut

El Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis va ser, el passat mes de juny, el primer museu martorellenc a reobrir després del confinament, i ara també serà el primer a estrenar una mostra d’art al municipi. ‘De París a Nova York’ és l’exposició que es podrà veure al Muxart des de demà, 17 de setembre, fins a l’1 de novembre.

Es tracta d’un recull de la Col·lecció Gelonch Viladegut que presenta una setantena de gravats d’artistes que van des de la segona meitat del segle XIX fins a la segona meitat del XX. Entre els autors hi ha noms tan importants com Salvador Dalí, Eugène Delacroix, Pablo Picasso, Joan Miró o Andy Warhol, entre d’altres; tots ells van fer servir el gravat com a via per difondre la seva obra. El comissari de l’exposició és el col·leccionista Antoni Gelonch, que hi aporta també la seva mirada personal.

Segons Gelonch, a la mostra “s’intenta demostrar, a través de les obres de grans artistes, com el món i el mercat de l’art van fer passar la capitalitat de París a Nova York entre mitjans del segle XIX i mitjans del segle XX”. Amb aquest objectiu, l’exposició consta de cinc blocs: ‘El París del XIX: El centre de l’art’, que va de l’any 1840 al 1900; ‘Artistes nostres a París al tombant de segle’, del 1890 al 1930; ‘El París de les avantguardes’, del 1900 al 1950; ‘Artistes catalans a la recerca de…’, de 1950 a 1975, i finalment ‘L’odissea americana: Nova York, la nova capital de l’art’, de 1950 en endavant.