Acte de presentació del POUM a la Casa de Cultura. Foto: Ajuntament

Diverses associacions veïnals d’Olesa van presentar un document d’al·legacions al POUM el mes de desembre, durant el període d’exposició pública (del 25 de novembre al 25 de gener). Sota el títol ‘Repensem Olesa’, les associacions de veïns d’Els Closos, la Central, Sant Bernat i la Rambla-Eixample van redactar un total de 12 al·legacions. Exigien a l’equip de govern accions en matèria de patrimoni, estalvi energètic, mobilitat, espais verds, comerç i habitatge, entre altres.

L’Ajuntament va respondre, un a un, els 12 punts del document. La resposta, que es va fer pública al web municipal, recalcava, en primer lloc, que les associacions veïnals havien presentat una al·legació global al POUM i recordava que això suposaria “començar el POUM de cap i de nou”. “L’al·legació vol tirar per terra un llarg treball de molta gent que ha culminat en l’aprovació inicial del POUM”, denunciava el consistori. Pel que fa a les propostes, el govern municipal va assegurar que eren “demandes que en molts casos el POUM ja compleix, en altres es demana al POUM actuacions/solucions en temes sobre els quals no té competències i en algunes es proposen solucions més que qüestionables”.

L’Ajuntament va aprofitar el comunicat per negar les acusacions d’haver fet “trucades personals intimidatòries” als membres de les associacions veïnals, tal com aquestes havien denunciat en un altre document.

Ara, un cop acabat el període d’exposició pública, el POUM haurà de tornar al Ple incorporant la resposta a cadascuna de les al·legacions presentades.